Tuesday, May 13, 2008

Ο Χριστός κι ο Τόλης!

Καθόμουν τις προάλλες και έβλεπα με ένα φίλο Μεξικάνικη τηλεόραση κι εκεί που βάζει διαφημίσεις βλέπω ΤΗΝ διαφήμιση! Μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού με εικόνες των Αγίων και προσευχές, με την επωνυμία “Spiritual Water”. Είναι ένα νέο προιόν που απυθύνεται στο χριστιανικό κοινό αφού δεν είναι απλά νερό αλλά αγιασμός, αφού στο εργοστάσιο κατά την παραγωγή το νερό αγιάζεται από έναν ιερέα. Ξέχνα λοιπόν την αναμονή για τις θρησκευτικές γιορτές και το σπρωξίδι απο γιαγιούλες την ημέρα των Φώτων, μπορείς πλέον να έχεις αγιασμό με το λίτρο όπου κι αν βρεθείς, όποια στιγμή κι αν νιώσεις αυτή την ανάγκη. Αν τα πράγματα στη ζωή σου δεν πάνε καλά τότε άρχισε να πίνεις “Spiritual Water” και θα δεις. Και στο τσακίρ κέφι κόψε και ένα ματσάκι βασιλικό κι άρχισε να ραντίζεις – που ξέρεις, ίσως πιάσει...


Ο ‘εμφιαλωμένος αγιασμός’ είναι διαθέσιμος σε 10 διαφορετικές συσκευασίες, παρολαυτά η ‘γεύση’ είναι μία και μοναδική. Κάθε συσκευασία έχει το δικό της όνομα και την δικιά της προσευχή. Για παράδειγμα η συσκευασία ‘Focus’ απεικονίζει την Παναγία Παρθένο και έχει στο πίσω μέρος της συσκευασίας την ανάλογη προσευχή όπως και η συσκευασία ‘Balance’ με σήμα τον Ιησού Χριστό στην οποία αναγράφεται το ‘Πιστεύω’ σε αγγλικά και ισπανικά, μιας και η εταιρία με έδρα την Φλόριντα προσπαθεί να προσελκύσει και ισπανόφωνο κοινό αλλά και να εξάγει το προιόν στη Λατινική Αμερική, υποστηρίζοντας ότι το “Spiritual Water” βοηθά τους ανθρώπους να μένουν συγκεντρωμένοι, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να πιστεύουν στο Θεό! Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας δε, είναι και το λανσάρισμα νέων προιόντων που θα απευθύνονται και σε άλλες θρησκευτικές ομάδες όπως Μουσουλμάνους, Εβραίους και Βουδιστές. Περιττό να πω ότι η εμφάνιση του “Spiritual Water” στην αγορά έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ήδη πωλείται παντού με ενδεικτική τιμή 1,99$ το μπουκαλάκι. Και φυσικά υπάρχει και σε mixed six-pack!

“Do you need to have a better day? Do you want to do better in your life? Grab a Six Pack of Mixed Spiritual Water bottle, read the prayer, believe in God, believe in yourself and the sky’s the limit…”


1 comments:

~~A~~ said...

Ε όχι!!!

Πιστεύω ότι πρέπει η ορθόδοξη εκκλησία να το λανσάρει και να το κάνει με περισσότερη ποικιλία κάνοντας μπουκαλάκι για κάθε άγιο!!!

Ο χριστός και τόλης που λες και συ....